איך
שלח מאמר   |   עמוד ראשי   |   מידע עסקי  
..עוד טיפים לדיאטה פיננסים ועסקים אינטרנט בעלי חיים קריירה תחבורה בריאות אלקטרוניקה יחסים אוכל ושתיה לימודים
     << קטגוריות נוספות
ראשי - אוכל ושתיה - אוכל בריא - איך לגדל את המלפפון?

איך לגדל את המלפפון?


מלפפון (שם מדעי: קישוא הגינה), הוא מטפס ממשפחת הדלועיים, סוג קישוא. חד שנתי-קייצי. אינו דורש השקיה מרובה. פריו המוארך עסיסי עשיר מאוד במים. צבעו ירוק (למעט המלפפון הלימוני האוסטרלי). נאכל חי, מלוח או כבוש. הצמח שמוצאו בהודו, מגודל מזה 3,000 שנה וכיום הנו נפוץ ביותר וגדל בחממות או בשדות פתוחים.

 

קצת על הצמח:

המלפפון הוא פרי מבחינה בוטנית – בית קיבול לזרעים המוקפים ציפה בשרנית, הנוצר משחלה יחידה. המלפפון הוא בדרך כלל גלילי, מוארך, חלק או בעל בליטות. ישנם זני מלפפונים קטנים המיועדים להחמצה. צבעו בדרך כלל ירוק, אך המלפפון הארמני (המכונה בארץ פקוס או "מלפפון ערבי") צבעו ירקרק והמלפפון הלימוני כדורי וצבעו צהוב כמו כן המלפפון הוא אחד מהנפוצים במשפחת הירקות, ושימושים רבים נעשים בו, הוא נמצא בעיקר בסלט, אך מככב הרבה גם ב- מתכונים בריאותיים.

 

המלפפון מגיב לאורך היום: יום קצר מעודד הופעת פרחי נקבה ויום ארוך מעודד הופעת פרחי זכר. לתגובה

גידול המלפפונים: לאורך היום מצטרפת השפעת הטמפרטורה: טמפ' נמוכה מעודדת נקביות וטמפ' גבוהה זכריות. שני הגורמים פועלים יחד ומתגברים אחד את השני. להשפעות הסביבה מצטרפת גם התורשה. זנים קלסיים הגדלים בקיץ מתחילים בהופעת פרחי זכר, עוברים לשילוב של פרחי זכר ופרחי נקבה ולפרחים דו מיניים, ומסיימים את גידולם עם הופעת פרחי נקבה בלבד.

בטיפוח ניתן בעזרת הכלאות וברורים ליצור צמחים שהם נקביים ופרתנוקרפיים(פרחים שיוצרים פרי נטול זרעים). זנים אלה הם המקור למרבית המלפפונים שבשווקים. זני מלפפון רגילים או ישנים דורשים הפריה על ידי התערבות חרקים מאביקים. אלה מעבירים את האבקה מפרחי הזכר לפרחי הנקבה. הזנים הפרתנוקרפיים, שהם מרבית הזנים החדשים, אינם זקוקים להפריה, שעשויה לפגוע באיכות הפרי.

הזמן העובר מהזריעה לקטיף תלוי בעיקר בטמפרטורה של סביבת הצמח, כאשר בסביבה חמה הזמן בין זריעה לקטיף הוא כ-40 יום, בעוד בטמפרטורות קרות הוא יכול להגיע אף ל-80 יום ויותר.

 

ערכים תזונתיים:

מלפפון טרי הוא מקור טוב לאשלגן אשר נותן דשן לצמח, ועוזר לבריאות, ומשום כך משתמשים במלפפון המון ב- מתכונים בריאותיים ואף ב- מתכונים שאינם בריאותיים. ובכלל, המלפפון הוא אחד הירקות הנאכלים בעולם, מצד אחד בגלל בריאותו, ערכיו התזונתיים וחשיבותו לגוף האדם, ומצד שני בגלל הטעם של המלפפון.

 

שימושים שאינם למאכל:

בקוסמטיקה משתמשים בפרוסות מלפפונים המונחות על העיניים להורדת נפיחות סביב העיניים (שקיות). המלפפון המכיל 96% מים עשיר בלחות, וזו יחד עם אפקט הקירור מורידים את הנפיחות. מספר מוצרים קוסמטיים מכילים תמציות מלפפון ממספר סיבות. במלפפון חומרים המסייעים בהחדרת הלחות לעור, ופעילים נגד דלקות ומסייעים בהסרת תאים מתים.

ברפואה הסינית חשיבותו של המלפפון כירק מקרר ולכן משתן, מרווה ועוזר לנקות רעלים מהגוף וכירק מתוק מסייע לאברים האחראים על עיכול והטמעת מזון ונוזלים בגוף.

הנטורופטיה מייחסת לזרעי המלפפון תכונות קוטלות תולעים והם משמשים כתרופה ביתית כנגד תולעי מעיים.

 




מקורות

מתכונים
מתכונים לעוגיות
מאמרים


מאת: שמוליק


תגיות: מלפפון, בריאות, מתכונים, קישוא הגינה,

מדריכים קשורים:

איך להכין מרק עם קניידלך לפסח
איך להכין פיצה כשרה לפסח
איך להכין חרוסת
איך מכינים קובה לפסח
איך להכין עוגה ממצות
איך להכין חזרת לפסח
איך לעשות חומוס
איך לאחסן מלפפונים
איך להפנט מישהו
איך מכינים קניידלך גורמה לפסח




איך לגדל את המלפפון?
  • rating: 2.7 based on 445 votes.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

:דרגו :שתפו

אוכל ושתיה
אומנות
אופנה וסגנון
אינטרנט
אתרים ומקומות
בית וגן
בעלי חיים
בריאות
דיאטה ותזונה
הורות
הריון ולידה
חופשות וטיולים
חוק ומשפט
חשמל ואלקטרוניקה
חתונות ומסיבות
יופי ואסתטיקה
יחסים
לימודים
מוזיקה וכלי נגינה
מחשבים
משחקים ותחביבים
ספורט וכושר
פיננסים ועסקים
פרסום ושיווק
צבא ומשטרה
קריירה
רוחניות
שונות
תחבורה

© 2011 AskHow.co.il      תקנון      מדריכים      AskHow      הצעות למדריכים      למה לפרסם מאמר באתר?      מדריכי וידאו      טאבוצ'ק      Company Reports